ANVENDELSE

Lampeudtag er en ZenseHome® enhed som benyttes til at styre en 230 VAC indendørs lampe. Enheden er udviklet til at kunne håndtere fremtidens lysinstallation inklusiv LED.

Enheden kan ikke benyttes selvstændigt, men kun i et samlet system som består af flere ZenseHome® enheder.

Model LPD-0704 indeholder endvidere en bevægelsessensor (PIR element). LPD-0704 kan konfigureres til at tænde på bevægelse.

LPD-0704 kan benyttes selvstændigt efter programmering.

Model LPD-0703 og LPD-0704 er med dæmpefunktion.

Model LPR-0703 og LPR-0704 er med relæfunktion.

KONSTRUKTION

ZenseHome® enheden har indbygget lysdæmper, som kan slås til eller fra via PC-programmet zense homecontrol®. Alle moderne lyskilder kan tilsluttes enheden, men dæmp funktionen må kun aktiveres og anvendes på lyskilder som almindelige glødepærer, halogen og lignende lavspændingskilder med dæmpbare elektroniske transformatorer, dæmpbare lavenergipærer, LED lamper og lignende. Vær opmærksom på, at LED-pærer varierer meget i kvalitet. Mange LED-pærer opfylder ikke EMC reglerne for elektrisk støj, hvilket undertiden medfører, at de forstyrrer kommunikationen mellem zense enhederne. Det betyder, at det i visse tilfælde vil være nødvendigt at installere et støjfilter for at sikre funktionaliteten. Lyskilde vælges i PC-programmet zense homecontrol®. Angående LED pærer og dæmpning. Disse skal være forberedt til dæmpning, hvis dette ønskes. Producenter af LED-pærer designer deres pærer til enten forkant- eller bagkantsdæmpning – i Zense homecontrol® vælges den dæmpemetode, som er optimal for pågældende pære. ZenseHome® lampeudtag indeholder endvidere en lyssensor, som kan aktiveres til at tænde lyset som funktion af omgivelsens lysniveau. Maks. belastning op til 350W for glødelamper og op til 100W for LED.

Enheden kan ikke anvendes på jernkernetransformatorer/ ringkernetransformatorer.

Enheden er beskyttet af en 5x20 mm 2A T sikring samt elektronisk beskyttelse.

PLACERINGSMULIGHEDER

Denne ZenseHome® enhed er kun godkendt til indendørs montering.

RÆKKEVIDDE

Som udgangspunkt er rækkevidden minimum 200 meter – målt i ledningsføring, dog kan støj fra tilsluttede apparater på ledningsnettet medføre dæmpning af signalet – og derved rækkevidden.

Skal denne enhed kommunikere med en anden ZenseHome® enhed, der er monteret på en anden fase kan dette lade sig gør uden problemer. Såfremt der ikke er tilfredsstillede kommunikation, kan der monteres en ZenseHome® fasekobler i gruppetavlen.

MONTAGE

Ved montage i forbindelse med ny installation må montagen alene udføres af en autoriseret elinstallatør.

Denne ZenseHome® enhed er beregnet for montage i både standard Ø80mm lampeudtagdåse, samt 1 modul-dåse 50/50 væg- eller loftudtag. Ved montage i 1 modulsdåse skal minimum en lav mellemring benyttes.

Enheden er tildelt en unik adresse som bruges til at identificere enheden i PC-programmet zense homecontrol®.

ID’en er påtrykt på forsiden af enheden lige under stregkoden.

Bemærk! Programmet tilretter og validerer automatisk adressen efter indtastning.

Monter ikke dækslet før enhedens ID nummer er noteret og enheden er monteret i dåse.

Inden lampen monteres, føres ledningen fra lampen igennem dækslet og kabelaflastningen i lampeudtaget – vær opmærksom på at føre ledningen igennem efter pilenes markeringer. Dækslet drejes således at slidsen til lyssensoren sidder korrekt. Dækslet trykkes på plads.

LYSSENSOR

Lyssensoren er placeret på kanten af lampeudtaget. Funktionen af lyssensoren styres af zense homecontrol® og kan bla. benyttes til tænding hvis lyset fra omgivelsen kommer under et vist niveau. Funktionen forringes hvis denne tildækkes eller den ’ser’ ind i et hjørne.

NÆRBETJENING

Ved kanten af lampeudtaget i forlængelse af sikringsholderen, er der en undersænket knap. Knappen betjenes med et spidst værktøj, lampeudtaget kan nu betjenes (tænd/sluk), uden behov for forudgående programmering.

Model LPD-0704

Denne model er identisk med LPD-0703 og er yderligere udstyret med en bevægelse-sensor.

BEVÆGELSESSENSOR

Bevægelsessensoren registrerer bevægelse i området som figuren herunder viser. Vær opmærksom på sensoren. Sensoren har en asymmetrisk detektering. Monter lampeudtaget således at sensoren giver den ønskede dækning. En lampeledning kan evt. skygge for detektionsområde.

Afstand til Lampeudtag, A

X

Y

1m

2,1m

2,8m

2,5m

5,4m

7,1m

4m

8,4m

11,4m

Bevægelsessensoren må ikke belyses direkte – dette kan give falsk detektering eller manglende detektering.

TILSLUTNINGSDIAGRAM

På fronten af ZenseHome® enheden tilsluttes lampen i henhold til mærkningen.

Klemme 1 : Nul (markeret med N)

Klemme 2 : Jord (markeret med jordsymbol)

Klemme 3 : Lyskilde (markeret med

).

På bagsiden af lampeudtaget tilsluttes 230VAC på

tilslutningsterminalerne iht. markeringer på enhed:

Klemme 1 : Lyskilde (markeret med

)

Klemme 2 : Nul (markeret med N)

Klemme 3 : Jord (markeret med jordsymbol)

Klemme 4 : Fase (markeret med L)

Klemme 1

kan benytte til tændledning til f.eks indbygnings lys

TEKNISKE DATA

Kapslingsklasse

IP20

PLC frekvens

110 kHz

Driftstemperatur

-10OC til +30OC

Luftfugtighed

20 til 80 % ikke kondenserende

EMC direktiv

EN61000-6

Standarder

EN60669-2, EN60669-1 EN50065-1, EN61000-6

Eget forbrug

0,2-0,4 W

0,3-0,5 W (model LPD0704)

LPD-0703/0704 Mærke effekt

Maks peakstrøm

350W glødelampe

250W m/elektroniske trafo

100VA CFL, lavenergipærer

100W LED

30A/1ms

LPR-0703/0704 Mærke effekt

Maks peakstrøm

350W glødelampe

250W m/elektroniske trafo

150VA CFL, lavenergipærer

100W LED

100W motor

30A/1ms

Intern sikring

2 A

Forsyningsspænding,

Indgange

230 VAC ± 10%

50 Hz ±10%

Minimumsbelastning

0 VA

Forsikring

Maksimum 13 A

Terminaler

Skrueterminaler på bagsiden,

max 2 x 2,5□mm

Skrueterminaler på front max

1 x 1,5□mm.

PIR element,

for LDP-0704

Åbnings vinkel 93O og 110O

Rækkevidde op til 10 meter

Lys sensor

Justerbar 0-100%

Modulstørrelse

1 modul 50/50+Ø 80 mm

Indbygnings dybde

24mm

Max. vægt i

aflastning

8 Kg.

Alle mål er i mm.

PROGRAMMERING

Programmering af enheden foretages via PC-programmet ZenseHome eller ZenseROOM hvorefter konfigurationen overføres til de aktive enheder i systemet via en ZenseBOX.

TILBEHØR

Lampeudtaget kan monteres med forskellige mellemringe/ underlag, alt efter behov.